Nyheder fra 2009
Tilbage til forsiden

Nyeste nyheder

December 2009:
Den helt store begivenhed i disse dage er, at kajakklubben endelig har fået et rigtigt klubhus på Rungsted Strand. Øj, det er lækkert! Samtidig med indvielsen er min bog om kajak- og landliggerlivet ved Rungsted Kyst udkommet:

Læs mere om den her.

Her er vi på en sommerdag i 1933.

Jeg har også netop været på efteruddannelseskursus i Århus i journalistisk historiefortælling hos Tom Buk-Swienty fra Weekendavisen og Lars Halskov fra Politiken, der har skrevet hhv. "Slagtebænk Dybbøl 1864" og bogen om grønlandsskibet Hans Hedtofts forlis ved Kap Farvel i januar 1959, "Skibet, der forsvandt".

Muffin keeeeeder sig! Dels fordi hun ikke kan udfolde sig i Brede på samme måde som i kolonihaven, og dels fordi det er vinter, så alle musene er gået i hi. ØV!

Ups, sidder der ikke en lille, lækker gråspurv deroppe...

Efterår 2009:

Så er tiden kommet til at rykke hjem til Brede og sætte mere fokus på de indendørs sysler. I denne tid går fritiden fx med at samle og pakke blomsterfrø til mit nye brand "Mine egne stokroser fra Brede" samt at grave historien om den gamle kajakklub i Rungsted frem.

Her kan jeg fortælle den spændende beretning om, hvordan kajakroningen ved det nordsjællandske fiskerleje var præget af landliggerlivet og krigens tid, indtil klubben blev omdannet til sejlklub i 1947.

To lokale drenge på vej fra Rungsted til Hven i 1932.

Musepigen Muffin er også tilbage i Brede, og det er ikke lutter idyl, når der er seks nabokatte at konkurrere om musene med! Så der bliver tilbragt megen tid på sofaen foran brændeovnen i stedet.

Hjemlig kattehygge.

Sensommer 2009:

Sensommeren tilbringes fortsat i kolonihaven og til dels i Brede, hvor Husmoderforeningen jo har afholdt sit første loppemarked. Fire af os dynamiske husmødre har også lavet en akut restaureringsaktion for Nationalmuseet ved at male vinduer og stalddøre på vores to fredede vaskehuse.

En husmor kitter vinduer.

En hoveddør fik også lige en gang linolie.

Muffin er blevet en meget selvstændig kattepige og tør nu selv gå hen over bondemandens mark til Mortenstrupgaard og ko-engen ved Usserød Å. Her tilbringes mange stunder med musejagt i ly af mørket!

Vi har også bagt dejlige muffins.

Muffin holder vagt ved havelågen.

Sommer 2009:

Her står sommeren primært på arbejde med en lang række temaartikler. Men der er også blevet tid til at nyde kolonihaven samt starte et korstog for en støjskærm til Hørsholm Haveforening og Usserød Ådal. Til det formål har vi oprettet en Facebook-gruppe.

Og tænk, som primus motor for korstoget er jeg blevet interviewet af den lokale presse! Se selv HER.

Muffin lever til gengæld det stille og harmoniske katteliv i kolonihaven, hvor hun er den yndigste pryd i min have.

En yndig borddame.

Der er da også blevet tid til at hygge med naboerne i Brede i ny og næ.

Peter og Anne på en dejlig sommerdag.

Rent ridemæssigt var højdepunktet i juli at se DM i dressur på Broholm Gods på skønne, skønne Sydfyn. Her er det Andreas Helgstrand på Carabas.

Endnu en god varm dag!

Juni 2009:

Så fik jeg udvidet mit forretningsområde med en iskiosk ud af køkkenvinduet og fortovscafe med servering af kaffe og muffins, da Brede Værk blev officielt åbnet som industrimuseum. Alle ved, hvordan dronningen ser ud, så her får I et foto af mig i min folkedragt på den store dag.

Okay, det er i virkeligheden en tyrolerkjole!

Cafegæsterne hyggede sig i solen, mens de ventede på, at Krone 1 kørte forbi.

Muffin er flyttet med i kolonihaven og har en herlig tid, hvor hun er ude at jage hele natten. Om dagen flader hun ud.

Støn, det var varmt i pinsen!

Maj 2009:

Den største skrivemæssige udfordring i maj bliver at skrive en fødselsdagssang til Muffin! Mon ikke "Se den lille kattekilling" vil være den perfekte melodi?

Se mig med en mus!

April 2009:

I anledning af forårets tidlige ankomst har jeg allerede pr. 1. april indrettet sommerkontor i Brede, hvor jeg pusler med arbejdslivsartikler i lange baner.

Derudover har jeg været på kursus i at undervise og kan nu hyres med mit journalistiske roadshow: "Sådan åbner du kilderne - kend reglerne for offentligt ansattes ytringsfrihed".

Musepigen Muffin har sin storhedstid i øjeblikket med musefangst i lange baner og herligt kattevejr.

Muffin gnasker mus i Lenes have, uha!

Marts 2009:

Tjener penge trods finanskrisen ved at skrive om...FINANSKRISEN!

Og Muffin? Hun hyyygger sig uanset om det regner eller sner :-). Forresten har hun fået sin egen fanklub på Facebook. Meld dig ind her.

Muffins skønhedskur

Februar 2009:

Rent arbejdsmæssigt er det den samme trummerum med diverse arbejdslivs-artikler, mens finanskrisen raser udenfor.

For Muffin er denne tid også lidt af en ensformig trummerum, som hun forsøger at krydre med herrebesøg i privaten (når Kattekongen sniger sig ind ad køkkenvinduet) og en musefangst i ny og næ.

Muffin smyger sig ud ad køkkenvinduet på en smuk vinterdag i Brede.

Januar 2009:

Godt nytår! Jeg lægger ud med en artikelserie om arbejdsglæde. Det tager jeg som et godt varsel for det nye år.

Muffin har fået en ny veninde, som også fik en ridetur på nordbaggen Claus, der bor i den lille stald i Brede.

Kat kvalt i kærlighed! Lulu klar til at ride på Claus

***
Journalist Karen Kjærgaard     Mobil: 24 82 46 73     E-mail: kontakt(a)karenkjaergaard.dk